Jelenlegi hely

Rendezvényszervezés

Egy-egy új termék bevezetése vagy a vállalkozás "születésnapja" alkalmat ad az ünneplésre, sajtótájékoztató vagy más rendezvény megszervezésére. A rendezvények megszervezése is komoly végiggondolást, átgondoltságot igényel. Néhány pont, amely segít a sikeres rendezvény lebonyolításában:

A meghívottak, résztvevők köre.

Ha pontosan tudjuk, hogy a céges buli nemcsak a dolgozók, de az ő családtagjaik számára is programot kell hogy biztosítson, akkor ennek megfelelően kell programpontokat találnunk. Szervezhetünk gyerekprogramot vagy olyan játékokat, amikben a családtagok is jól érezhetik magukat.

A cég számára fontos sajtó.

A sajtótájékoztatók szervezése előtt tudni kell, mi a fontosabb a vállalkozás vagy a termék számára. Ha a szolgáltatásokat például helyi szinten veszik igénybe (pl. új kozmetikát, fitnesz termet nyitunk), akkor a helyi sajtóval kell számolni. Ha más vállalkozások a vevőink, akkor a szaklapok újságíróit kell elsősorban meghívni.

A jó időzítés.

Télen rizikósabb nyílt helyszínre szervezni a rendezvényeket, míg nyáron is érdemes felkészülni a hűvös estékre vagy a nyári viharra. Sajtótájékoztatót hétvégére szervezni sem mindig szerencsés. Ugyancsak érdemes utánanézni, mikor vannak munkaszüneti napok, iskolaszünetek - nehogy a potenciális vendégeink éppen több napra elutaznak.

Megfelelő programok.

A rendezvényen célszerű végig foglalkoztatni az embereket. Ezt lehet közös játékok, de szabadon választható programok formájában is tenni. Általában nagy sikert aratnak a logikai játékok, a bűvészek, a csokiszökőkút, a szivarsarok, a koktélbár - stb. (Cikk a borkóstolók, koktélbárok rendezvényszervezési kérdéseiről: www.sikermarketing.hu

Dekoráció.

A vendégeket útba kell igazítani. A rendezvény jellegétől függően ezt tehetjük kisebb vagy nagyobb eszközökkel. Táblákkal, szalagokkal, lufikkal, sőt, ballonokkal is tehetjük érdekesebbé a helyszínt.

Tagvállalatunk, aki a rendezvények, sajtótájékoztatók megszervezésében készítésében segít: www.kosesbika-reklam.hu.

Ballonokat készít: Maxballoon