Jelenlegi hely

Portálok, dekorációk

A bolt bejárata több okból is fontos kezdőpontja az eladásnak.

  • először a portál kerül a vevő szeme elé. Legtöbbször már az utcán, a kirakatot látva eldönti a vevő, hogy bejön-e és mit szeretne megvásárolni. Egy jól kitalált, grafikus által megtervezett portál már fél siker.
  • a portál egy arculatot közvetít. Az arculat egyrészt egy vizuális kép (színek, formák, betűtípusok összessége), másrészt a fogyasztók fejében kialakult kép. Az a bolt, amelynek portálján összevisszaság látszik, a cégtábla az előző tulajdonostól ottmaradt, felülmatricázott vacak, az tulajdonosának szétszórtságát, igénytelenségét mutatja.
  • a portál jelezhet egy kereskedelmi lánchoz tartozást is. A portál és a cégtábla jelzi a vevőnek, hogy melyik lánc üzletében jár, ott mire számíthat, milyen áruválasztékra, akciókra, árakra.

Sokan úgy gondolják, nincs szükség dekoratőrre, profi grafikusra, aki mindezt megtervezi, hiszen ha egy kartonra filctollal kiírják, hogy mik az akciós áruk, már nyert ügyük van. De gondoljunk arra, hogy az étel is akkor esik a legjobban, ha gusztusos a tálalás…

(Tagvállalatunk a Dessin Stúdió Kft: üzlet, bolt, szalon külső - belső dekoráció)